Головна » 2014 » Квітень » 3 » 1 квітня - Міжнародний день птахів
09:38
1 квітня - Міжнародний день птахів

            Міжнародний день птахів вперше почали святкувати 1906 року. Саме тоді з ініціативи ООН було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. Головна мета свята - залучення громадськості до проблем захисту пернатих.

               На жаль, господарська діяльність людини болісно вплинула на багатьох птахів. Розорювання земель, осушування боліт, застосування міндобрив і отрутохімікатів, вирубування лісів, викошування трав - усе це призвело до жахливих наслідків. Зникло чимало видів птахів. Інші опинилися під загрозою зникнення. В Україні налічують майже 770 видів птахів. З них 360 видів - під загрозою зникнення. Слід зазначити, що День птахів - це не лише річниця Конвенції ООН, але й час повернення пернатих додому. У давнину наші предки в День зустрічі птахів пекли «жайворонки» з тіста й розучували та  співали особливі святкові пісні.

                Вихованці Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту теж не залишились осторонь цього міжнародного свята. Завідувачем  краєзнавчого відділу спільно з керівниками гуртків було розроблено ряд заходів в рамках міського етапу Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів». Одним із цікавих та змістовних було «Свято жайворонка», яке організувала та провела на базі двох своїх гуртків («Рослини - символи України» та «Природа і творчість») Сежченко Інна Миколаївна. Разом зі своїми вихованцями Інна Миколаївна ще раз нам нагадала про те, що пташки – наші найменші друзі і невід’ємна часточка природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня , яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості. Діти згадали які птахи живуть у нашій місцевості, які легенди та перекази з ними пов’язані. А ще пригадали давню традицію наших предків – виготовляти птахів і закликати весну.

По всіх усюдах пісня лине

усе пробуджує від сну

і всі комашки, всі рослини

вітають чарівну весну

Весна іде, весна іде

Весну вітайте, діти

Пташиний спів вона несе

Тепло і перші квіти.

             Як це було дивіться у нашому фотозвіті.                                             

                                                                                                                                                                    Заввідділу С.М. Закржевська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 994 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }