Головна » 2015 » Вересень » 25 » День пам’яті жертв фашизму
09:11
День пам’яті жертв фашизму

       З 1962 року світова спільнота визначила кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам’яті жертв фашизму саме тому, що у цьому місяці  відзначаються дві дати, пов’язані з Другою світовою війною: день її початку і день  її повного  завершення.

   Фашизм – його звіряче обличчя назавжди закарбувалось в свідомості  людей, які пережили це страшне лихоліття у фашистській неволі. Ідеологи фашизму проповідували надуману расову теорію про вищість арійської раси — раси господарів, покликаних керувати іншими народами. Вони люто ненавиділи радянських людей, слов’янські народи — поляків, білорусів, українців, росіян.

      Фашисти розробляли і виконували плани масового фізичного знищення, поневолення тих, хто залишився живим. Це була широка, продумана програма, яка базувалася на людожерських вказівках Гітлера. 

«…Німецький народ має право завоювати Європу і перетворити її в германську імперію німецького народу. Ми повинні знищувати населення — це входить в нашу місію охорони німецької нації. Нам доведеться розвинути техніку знищення населення… Я маю право знищити мільйони людей нижчої раси, які розмножуються, як хробаки»                                                                                                 Адольф Гітлер

   Звірства фашистських загарбників носили масовий організований характер, були наслідками офіційних директив найвищих нацистських інстанцій.

«Знищи в собі жалість та співчуття — вбивай усякого радянського. Не зупиняйся, якщо перед тобою старий або жінка, дівчинка або хлопчик — вбивай, цим ти врятуєш себе від загибелі, забезпечиш майбутнє своєї сім’ї і прославишся навіки»

                                         Офіційне звернення гітлерівського командування до солдатів Східного фронту

   В офіційних зверненнях було сказано про те, що необхідно знищити ЗО млн. слов’ян і що  потім чисельність населення регулюватиметься в кількості, необхідній для обслуговування арійської раси.

   При виконанні своїх ганебних злодіянь гітлерівці знущалися над мирним населенням та військовополоненими. Вони масово розстрілювали жителів міст і сіл, не жаліючи ні старих, ні малих, піддавали нелюдським тортурам полонених солдатів і офіцерів, партизанів, підпільників, тисячами примусово вивозили людей на каторжні роботи до Німеччини, руйнували пам’ятники національної культури, житлові будинки, підприємства, розкрадали майно населення та вивозили ешелонами український чорнозем і загальнонаціональні цінності.

   Мільйони людей, яких окупанти вивезли до Німеччини на    примусову рабську працю, утримувались в нелюдських умовах. Тільки на окупованій території СРСР фашисти замучили й знищили близько 10 млн. мирних жителів, в тому числі жінок, дітей і людей похилого віку.

   Немає такої країни, яка б виграла від правління нацистів, немає такої нації, яка б збагатилася матеріально або духовно в результаті їх володарювання. Найстрашніша ідеологія - та, яка робить людину винуватою від народження тільки за кров, яка тече в її жилах. Ідеологія нацизму принесла руйнування як тим, хто її вигодував, так і тим, хто їй протистояв. Півстоліття тому величезну нацистську машину вдалося зупинити і зруйнувати. Солдати різних національностей билися пліч-о-пліч і перемогли.

   На жаль, сьогодні чимало ще тих, хто живе ідеєю вродженої зверхності. Сьогодні деякі люди хочуть знову відродити фашизм, забувши, мабуть, про те, до чого це призвело в минулий раз. Об'єднатися, щоб протистояти екстремізму - гасло Дня пам'яті жертв фашизму.

Мета відзначення цієї дати - протиставити ідеології фашизму ідеологію міжнаціональної єдності і дружби народів.

Переглядів: 484 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }