Головна » 2015 » Жовтень » 16 » До Дня захистника України
09:10
До Дня захистника України

          З 9 по 12 жовтня 2015 року Енергодарським центром туризму, краєзнавства і спорту в рамках Всеукраїнського проекту ВМГО «Національна організація скаутів України» - «Намисто скаутських справ», з метою поширення  скаутського руху в Запорізькій області на засадах патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей українського народу, залучення до здорового способу життя була проведена друга скаутська експедиція-практикум «Сім Бродів-2015». Захід був присвячений Дню захисника України.

На практикумі зібралися 7 скаутських патрулів з усієї Запорізької області:

  • патруль «Тарпан» (керівники Ленінець Г.В., Закржевська С.М. Енергодарський ЦТКС);
  • патруль «Степові орли» (керівники Кузєванова О.І., Гаркавенко О.В. Енергодарський ЦТКС);
  • патруль «Искатели» (керівник Бородін С. Е. СТК «Едельвейс» Комунарського району м. Запоріжжя)
  • патруль «Альтаїр» (керівник Ніколаєв О.С. Запорізький обласний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій)
  • патруль «Сірчата» (керівник Кучерява І.А. Новомиколаївський район)
  • патруль «Молода Січ» (керівник Павелко Л.А.  Новомиколаївський район)
  • патруль «Веселівські тигрята» (керівник Варенко Г.В.  Веселівський район)

В перше на захід завітала команда з Верхньотокмацької ЗОШ Чернігівського району (керівник Бадіон О.П.).

Загальна кількість учасників практикуму склала 93 юних скаута.

Програма практикуму була цікавою та насиченою. Один день практикуму був повністю присвячений екскурсійній програмі. Після урочистого відкриття практикуму на Стеллі Пам’яті та покладання квітів на могилу воїнів, що загинули захищаючи нас від фашистів, учасники розділилися на дві групи і рушили на екскурсію.

Перша група відвідала краєзнавчий музей у м.Енергодарі, де зустрілися з місцевим краєзнавцем, керівником пошукової групи «Нікопольський плпцтдарм» Марченком Володимиром Тарасовичем.  Друга група завдяки підтримці Енергодарської міської ради, а саме начальника відділу по справам сім’ї та молоді Аніканової Г.М., мала змогу здійснити автобусну екскурсію до м. Кам’янка-Дніпровська, де відвідала краєзнавчий музей та побувала на майстер-класі з гончарства. У другій половині дня учасники практикуму прогулялися алеями міського парку та відвідали парк Перемоги. Закінчився день біля вогнища вечором патріотичної пісні.

Наступного дня скаутів чекали різноманітні випробування. В ході гри «Сім Бродів» кожна команда повинна була показати свої знання з історії рідного краю, спритність, вміння орієнтуватися на місцевості, логічне мислення, фізичну підготовку, вправність у стрільбі зі справжнього лука.

У понеділок учасників практикуму відвідав отець Григорій. Він розповів про свято Покрови, поспілкувався з дітьми, переказав декілька біблейських легенд. Практикум завершився 12 жовтня 2015 року урочистим шикуванням та нагородження учасників та переможців ігрової програми «Сім Бродів – 2015».

Втомлені та щасливі діти роз’їджалися по домівках. Але в душі кожного вже жевріла надія, що ми зустрінемося наступного року на цьому ж місці, приблизно в той же час, але вже на «Семи Бродах -2016». Остання фраза, яку промовили всі учасники практикуму була : «Сім Бродів! До зустрічі!»

        

Переглядів: 578 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }