Головна » 2016 » Квітень » 18 » «Дослідники минулого»
08:54
«Дослідники минулого»

    З 12 по 14 квітня вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» (керівник Конкіна С.М.) були на змаганні у м. Запоріжжі на  VIІ обласному етнолого-історичному зльоті-форумі учнівської молоді «Дослідники минулого», присвяченого 420-річчю від дня народження Богдана Хмельницького.

    Координатори заходу Гуленко Ким Сергійович, Петроченко Віктор Іванович гостинно зустріли нас на т/б «Дніпрянка». Змагання проходили на турбазі та на північній частині острова Хортиця.

   Наша команда «Фортуна» змагалася у напрямку етнографічне краєзнавство. Велике різноманіття конкурсів не давало дітям сумувати. Діти представили себе у  конкурсі «Візитка команди», змагалися у  краєзнавчій вікторині, діловій грі «Краєзнавча експедиція». Також не залишив нікого байдужим конкурс – змагання «туристська естафета» де ми посіли ІІІ місце,  діти в’язали туристські вузли, долали перешкоди з використанням підвішеної мотузки, пройшли переправу по мотузці з перилами, навісну переправу, встановили намет. У конкурсі «Юні дослідники» - зайняли ІІІ місце вихованці гуртка  визначали, фотографували етнографічні знахідки, замальовували їх, заповнювали польовий опис. Описуючи етнографічний об’єкт потрібно було вказати географічну прив’язку об’єкту,  надати географічну характеристику місцевості навколо об’єкта,  вказати дату,  зробити план об’єкту та навколишньої місцевості. Дуже цікаво пройшов конкурс – шоу реконструкція обрядового дійства, команда показала обряд посвячення козаків на Запорізькій Січі, відтворили сцени,  що могло відбуватися в рідному краї в козацькі часи. Нікого не залишив байдужим конкурс пісню та танцю, де ми посіли І місце. Потрібно було виконати  одну сучасну або давню пісню, пов’язану з козацькими часами. Учасники зльоту та судді були у захваті від  нашого виконання пісні «Розпрягайте хлопці коней». Також вразив суддів танець «Тропак».  Команди повинні були виконати один танець, вік якого більший за 50 років та який побутував на території рідного краю (включаючи танці національних меншин області).

Вихованці гуртка отримали велике задоволення від VIІ обласного етнолого-історичного  зльоту, та планують на слідуючий рік приїхати знову.

        

Переглядів: 591 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }