Головна » 2017 » Квітень » 25 » Герой України
15:25
Герой України

Сергієнко Василь Миколайович (23.04.1956 – 04.04.2014)

ГЕРОЙ УКРАЇНИ (Указ Президента України № 890/2014 від 21.11.2014)

Василь Сергієнко народився на Черкащині. Вищу освіту здобув у Київському державному університеті імені Т.Г. Шевченка на факультеті журналістики. По закінченні навчання працював журналістом в обласних газетах Черкащини. Значну частину життя прожив у Запоріжжі. У 2009 року повернувся у рідне місто Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Займався журналістською діяльністю, працював у обласних газетах Запоріжжя та Черкащини, у 1980-х роках був кореспондентом газети "Запорізька правда", писав для київських видань, останнім часом працював у газеті "Надросся". Мав наукові праці із соціології, збірки поезій. Готувався до захисту кандидатської дисертації.
Дуже любив Україну, її культуру та історію, був справжнім патріотом своєї Батьківщини, відчував біль своєї держави, вболівав за її долю, підтримував її в боротьбі за свободу, прагнув їй добра та кращого майбутнього, мав активну громадянську позицію, не міг миритися з безправ'ям та соціальною несправедливістю, був готовий віддати заради рідної землі найцінніше – своє життя.
Активно займався громадською діяльністю.04 квітня 2014 року був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань.

Указом Президента України Петра Порошенко № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності Василю Миколайовичу Сергієнку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Переглядів: 496 | Додав: svetlana_chastuhina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }