Головна » 2014 » Жовтень » 17 » І відкрита скаутська експедиція–практикум «Сім Бродів-2014»
10:30
І відкрита скаутська експедиція–практикум «Сім Бродів-2014»

           Енергодарським центром туризму, краєзнавства та спорту з 9 по 12 жовтня 2014 року було проведено І відкриту скаутську експедицію – практикум «Сім Бродів-2014» на території Іванівського лісництва з метою розвитку скаутського руху в Запорізькій області, залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої діяльності та формування здорового способу життя, а також з нагоди 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. У практикумі брали участь 6 скаутських патрулів, загальною кількістю 59 учасників: «Степові орли» Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту (керівники Кузєванова О. І., Гаркавенко О. В.); «Тарпан» Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту (керівники Ленінець Г. В., Закржевська С. М.); «Молода Січ» Підгірнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району Запорізької області (керівник Кучерява І.А.); патрулі комунального закладу «Центр туризму» Запорізької обласної ради: «Искатели» (керівник Бородін С. Е.), «Альтаїр» (керівник Ніколаєв О. С.), «Молода Січ 2» (керівник Кучерява І. А.).

            Практикум проведено на високому організаційному рівні. Всі учасники практикуму брали активну участь у спеціальних теоретичних та практичних заняттях (активітетах), рольових іграх та змагально-конкурсній програмі, продемонстрували здобуті знання, навички та ініціативу. Програма практикуму включала в себе багато різноманітних заходів.

            Особливо хотілося б відмітити злагоджену та дружну роботу скаутських патрулів «Тарпан» та «Степові орли», які виступали в ролі організаторів та господарів відкритої скаутської експедиції-практикуму «Сім Бродів-2014». Разом зі своїм керівником Ленінцем Г.В. скаути неодноразово проводили екологічні акції в районі проведення практикуму, розробили та обладнали туристичну стежку, провели екскурсії для гостей в окремих мікрорайонах міста.

           Також слів вдячності заслуговує Першин Ю.М., керівник гуртків ЕЦТКС, який допоміг організувати безкоштовну оглядову автобусну екскурсію містом для гостей з Запоріжжя та Новомиколаївки.

            Цікавий та змістовний активітет провів для молоді місцевий краєзнавець, людина, яка багато років займається пошуковою роботою – Марченко В.Т. Мова йшла про визволення Кам’янсько-Дніпровського району   від фашистів та про операцію «Нікопольський плацтдарм».

            Окремо хотілося б подякувати директору ЕЦТКС Ясінській Н.В. та всім керівникам гуртків, які знайшли час і підтримали організаторів практикуму та допомогли в суддівстві командно-спортивної гри «Сім Бродів».

                                                                                                                                                    Завідувач відділу    С.М. Закржевська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 679 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }