Головна » 2012 » Грудень » 21 » Історико-патріотична та екологічна акція «Острів Хортиця – національна святиня України»
12:59
Історико-патріотична та екологічна акція «Острів Хортиця – національна святиня України»
Історико-патріотична та екологічна акція
«Острів Хортиця – національна святиня України»
Є на земній кулі місця, які маючи надзвичайну притягуючу силу розбурхують фантазію, дарують мрію і кличуть у дорогу. Такою є Хортиця. Ні за  величчю, ні за красою, ні за цінністю історичних памяток в руслі Дніпра не має жодного такого острова. Острів вважають святинею України, її природною перлиною. Світова унікальність цієї заповідної землі в тому, що її первинні й рукотворні природні комплекси знаходяться в центрі промислового Запоріжжя.

Пейзажі Хортиці – це романтика і культура нашого буття. Будь - якої пори року острів дивує своєю красою. Вражає ландшафтна строкатість острова. Тут представлені майже всі ландшафти України. За лічені години в цьому природному музеї можна побувати і в скелястих горах, і в ковилових степах, і в диких байраках.

15 грудня 2012 року   групою вихованців гуртків «Скаутинг і краєзнавство» КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗО (кер. Бородін С.Е. та Ніколаєнко О.С.) та групою краєзнавців   з Енергодару (гуртки «Туристсько-краєзнавчий» кер. Ленінець Г.В., «Туристсько-краєзнавчий» кер. Кузєванова О.І., «Юні квітникарі» кер. Конкіна С.М.)  була організована і проведена історико - патріотична та екологічна акція «Острів Хортиця – національна святиня України». У рамках акції була проведена екскурсійна програма по історико - культурних пам’ятках острова Хортиця. Юні учасники експедиції занурились з головою у світ дикої природи і таємничого минулого острова Хортиця. Було організовано природоохоронний захід зі благоустрою прилягаючих ділянок. З дітьми були проведені виховні бесіди за темою «Острів Хортиця – національна святиня України». Під час акції була створена атмосфера поваги до історико-культурної спадщини рідного краю. Делегація з Енергодару також відвідала музей Запорозького козацтва та історико-культурний комплекс «Запорозька Січ».

Підсумком експедиції стала захоплююча гра «Чи знаємо ми Хортицю?», питання до якої підготував Ленінець Г.В., керівник гуртків Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту. Цей виховний захід змусив замислитися учасників експедиції про цінність землі, на якій ми живемо, розширив знання про свій рідний край та залишив яскраві спогади про острів Хортицю.
 
            
                                                                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                   
 
 
 
 
         
          
 
 
 
          
 
                    
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 801 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }