Головна » 2016 » Липень » 12 » «Кам’яний мис – 2016»
23:12
«Кам’яний мис – 2016»

      ІІІ скаутська краєзнавча експедиція-практикум «Кам’яний мис – 2016» З 30 червня по 05 липня у Василівському районі на березі Каховського водосховища у мальовничій місцині з умовною назвою «Кам’яний мис» Запорізька обласна організація «Скаути Запорожжя» разом КЗ «Центр туризму» ЗОР провели скаутську краєзнавчу експедицію-практикум з однойменною назвою «Кам’яний мис – 2016». У програмі взяли участь скаутські патрулі з міст Запоріжжя й Енергодар та з Веселівського району Запорізької області загальною кількістю 30 осіб.

Серед «Скаутів Запорожжя» вже стало доброю традицією кожного літа, в кінці червня місяця, збиратися на мальовничому мисі Каховського водосховища, щоб отримати нові навички виживання в природі та зустрітися з друзями. Скаутська експедиція - це великий і дивовижний світ дружби, чистоти і товариства. Це світанки і заходи сонця. Це пісні біля вогнища,  відчуття єднання з природою. Це і, часом "екстремальне" спілкування, це непрості погодні умови, коли потрібно разом робити справу. За тиждень життя в скаутському таборі зазвичай дізнаєшся про людину більше, ніж за 10 років спільного навчання у школі. Друзі, яких знаходиш у скаутському таборі, зазвичай залишаються назавжди.

Програма експедиції була насиченою та цікавою: стрільба з лука, активітет з техніки виживання, спроба створити вироби з глини. Родзинкою програми став піонерінг – будівництво оглядової вежі за допомогою мотузок і колод.

Традиційно практикум «Кам’яний мис» закінчується будівництвом плота. В сутінках, коли все навколо завмирає, в небо здіймається полум’я скаутського вогнища і повільно віддаляється від берега. Цей вогонь – символ гарячих скаутських сердець, які хочуть змінити світ на краще.  В тісному скаутському колі звучать улюблені пісні у виконанні скаут-лідерів Ніколаєва Олексія Сергійовича та Ленінця Григорія Володимировича. Такі хвилина запам’ятовуються на все життя.

Впевнена, що наступного року знову на Кам’яному мисі збереться молодь, щоб відчути себе частинкою великої та дружньої скаутської родини.

             

Переглядів: 523 | Додав: ctks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }