Головна » 2015 » Січень » 8 » Краєзнавча експедиція до м. Запоріжжя
10:19
Краєзнавча експедиція до м. Запоріжжя

        20 грудня 2014 року вихованці Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту (гурток «Юні туристи-краєзнавці» керівник Ленінець Г.В., гурток «Юні етнографи» керівник Конкіна С.М., гурток «Юні туристи-краєзнавці» керівник Закржевський В.В., гурток «Екологічне краєзнавство» керівник Плотнікова О.П.) здійснили краєзнавчу експедицію до м. Запоріжжя з метою вивчення минулого рідного краю, ознайомлення з культурними та  історичними цінностями Запорізької області.

            Програма експедиції була насиченою та різноманітною. Діти відвідали музей-галерею прикладної кераміки та живописної творчості Іллі та Олексія Бурлай, де рух часу начебто зупинився. Старовинна доалександрівська споруда знаходиться на глибині 5 метрів під трамвайними коліями в районі зупинки Анголенко. За переказами, в 1760 році в цьому приміщенні розташовувалася лабораторію з дослідження глини. Сьогодні ж тут зберігаються унікальні експонати - вироби з старовинної цегли, сам цегла, зразки черепиці, інструменти того століття, картини, замальовки столітніх будівель.

            Далі ми рушили до центрального парку культури і відпочинку «Дубовий гай», де проходила благодійна акція до дня Святого Миколая, організована обласною дитячою громадською організацією «Скаути Запоріжжя». Тут всі бажаючі мали можливість пограти у рухливі ігри, відповісти на інтелектуальні запитання, зігрітися гарячим чаєм та отримати подарунки на пам’ять.

            Незабутні враження та подив викликала у вихованців екскурсія до музею ретро-автомобілів «Фаетон». Музей ретро-автомобілів у Запоріжжі - єдиний загальнодоступний музей подібного профілю в Україні. Приватна колекція раритетних транспортних засобів вітчизняного та зарубіжного виробництва середини минулого століття зібрана і відреставрована учасниками автоклубу "Фаетон". На площі близько 300 кв. м виставлено 22 зразки автомототехники                30-60-х років. В експозиції музею ретро-автомобілів представлені автомобілі "Додж", "Вілліс", "Урал-ЗІС", ЗІС-5, ЗіС-6 ("Катюша") та ін. Всі автомобілі на ходу, неодноразово брали участь у виставках і автопробігах.

          Приємні враження від екскурсії були підкріплені смачним обідом у «Пузатій хаті». Всі були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили і живуть  на нашій рідній землі і створюють її історію та красу.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 637 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }