Головна » 2015 » Вересень » 24 » Мандруємо рідним краєм
10:28
Мандруємо рідним краєм

          Вихованці ЕЦТКС 04 - 05 вересня 2015 року здійснили  цікаву туристсько-краєзнавчу подорож по рідному краю. Цього разу об’єктом подорожі стала Мелітопольщина

          Наша подорож розпочиналася з м.Мелітополя, де вихованці ЕЦТКС зустрілися з фахівцями Приазовського національного парку. Вони розповіли про проблему з’єднувального каналу Молочний лиман – Азовське море та зміни, які відбулися з лиманом впродовж останніх десятирічь. Зустріч відбулася в Мелітопольському державному педагогічному університеті, де вихованці гуртка «Основи хімії» (керівник Ясінська Н.В.) мали можливість в лабораторних умовах встановити рівень солоності води з Молочного лиману.

          Наступним цікавим об’єктом став Мелітопольський краєзнавчий музей. Експозиція музею знайомить з історією і природою Мелітопольського краю. Музей розташований в колишньому особняку купця Чернікова, побудованому в 1913 році. У музеї зберігається унікальна колекція скіфського золота IV ст. до н. е. Багата нумізматична колекція музею. Крім монет, вона включає в себе також ордени і медалі, жетони, печатки, значки, паперові грошові знаки. Значна частина колекції була отримана в 1986 у результаті випадкової знахідки скарбу срібних монет 1895–1925 років випуску. Музейна колекція одягу відображає відмітні особливості різних районів Мелітопольщини. Колекція речових предметів включає в себе старовинні меблі, фарфоровий і глиняний посуд. Музей зібрав багатий фонд старовинних фотографій, книг і документів, які висвітлюють різні сторони економічного, політичного і культурного життя Мелітопольщини в різні роки.

       З Мелітополя наша група вирушила до Кам'яних Могил. Кам'яна Могила – це одне з найбільш незвичайних геологічних утворень на землі і найдивовижніший пам'ятник природи. Він являє собою розташований посеред степу піщаний пагорб, вкритий великими кам'яними брилами химерної форми. Вік цього «кам'яного острова» налічує близько 14 мільйонів років, що робить його найдавнішим археологічним і культурним пам'ятником України! Уфологи стверджують, що цей містичний «кам'яний острів» має найпотужнішу енергетику. Не дарма сюди приїжджав сам Далай-лама: після кількох годин медитації на жертовному камені він підтвердив, що Кам'яна Могила – це справжній енергетичний центр.

      Про Кам'яну Могилу поблизу Мелітополя відомо всім або багатьом. А ось про цілющі джерела в селі Терпіння знають лише місцеві та деякі жителі Запорізької області. А даремно, джерела ці дивні за своїми цілющими властивостями і мають здатність омолоджувати організм, очищаючи його від шлаків та вуглеводів. Попивши цілющої води, пірнувши в спеціально обладнану купіль, пообідавши на свіжому повітрі ми рушили додому. Мандрівка нікого не залишила байдужими.

Зустріч з фахівцями Приазовського національного парку

       

Досліди в лабораторії МДПУ

        

Мелітопольський краєзнавчий музей

       

Кам’яні Могили

        

Цілющі джерела Терпіння

       

Переглядів: 593 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }