Головна » 2014 » Лютий » 28 » «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»
15:44
«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

      Пройшло 200 років з дня народження великого поета Т.Г. Шевченка. 25 лютого в Енергодарському центрі туризму, краєзнавства та спорту відбувся масовий захід: «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

              Немає жодної сім'ї де не знали б про життєвий та творчий шлях Шевченка. Шевченко прожив коротке і вкрай важке життя. Із своїх 47-и років він 24 роки був кріпаком, 17 років – невольником у засланнях, під наглядом жандармів і тільки 10 років – вільною людиною. І в цих несприятливих умовах Тарас створив свій безсмертний "Кобзар”, написав декілька томів прозових і драматичних творів, став Академіком Академії мистецтв. З його мистецької спадщини збереглося 835 творів живопису і графіки.
            Тарасові слова досі актуальні. Т.Г. Шевченко – це гордість нашої нації та світової культури. Великий поет понад усе любив свою Україну.

         При підготовці до заходу був використаний метод проектної діяльності. Критерієм успішності підлітка у життєдіяльності є не лише результативність у вивченні шкільних предметів, але і його ставлення до можливостей власного саморозвитку, пізнання самого себе, спілкування із своїми однолітками та дорослими. Як свідчить практика, в процесі навчання підлітків високою ефективністю відзначається проектна технологія, її застосування в навчанні спрямоване на становлення у них досвіду самостійного пошуку нових знань і використання їх в умовах творчості, на формування нових пізнавальних цінностей вихованців і збагачення їхньої пізнавальної ціннісної орієнтації. Виконання дитячого проекту – це складна самостійна діяльність під керівництвом керівника.  Вихованці гуртка «Юні етнографи» (керівник Конкіна С.М.) визначили  проблемі питання, склали план майбутньої дослідницької роботи, визначили джерела інфор­мації, одержавши завдання розбились на групи. Кожна група відповідала за свій блок. Було ствтворено 6 блоків: дитинство поета, Шевченко – поет, доля жінки Шевченко – художник, сум за рідним краєм, Шевченко та сучасність. Після роботи з різними джерелами – створили кінцевий резельтат – сценарій, презентували створене перед аудиторією.

            У підготовці до заходу прийняло участь 10 вихованців гуртка.   В масовому заході «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» запрошено вихованці та педагоги ЕЦТКС. Хочеться виразити подяку наступним вихованцям ЕЦТКС  гуртка «Юні етнографи» (керівник Конкіна С.М.): Баль Вікторії, Дідоводюк Альоні, Катлан Катерині, Ковальчук Еліні, Кубряк Тамарі, Кізчук Валерії, Перкіній Анастасії, Плєхановій Ганні, Галянській Катерині, Дмитрієвій Лідії.



Переглядів: 616 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }