Головна » 2016 » Грудень » 5 » Подорож до Ботієвської ВЕС
15:27
Подорож до Ботієвської ВЕС

    02 грудня 2016 року вихованці Енергодарського ЦТКС здійснили захоплюючу  подорож до Ботієвської ВЕС. Мета експедиції: на прикладі Ботієвської ВЕС ознайомитися з  надійними, безпечними і економічно дешевими джерелами енергії, наприклад, енергією вітрів.

Ботієвська ВЕС знаходиться на березі Азовського моря в с. Ботієве і є найпотужнішою вітроелектростанцією України на сьогоднішній день. Крім того, що ця станція є унікальним у своєму роді об'єктом для нашої країни, це ще й один з найдорожчих приватних проектів.
На Ботієвській ВЕС зараз налічується 60 вітроустановок або "вітряків". 
Ще б, адже вітроустановки мають гігантські розміри - 94 метри висота вежі, 149 метрів висота разом з лопастями, розмах лопастей більше футбольного поля. Все зроблено з надміцного, ультра-легкого, супер-сучасного матеріалу і нагадує чимось космічні кораблі. Одна така установка може генерувати 3 МВт електроенергії, чого вистачить на повне забезпечення невеликого містечка або села. За принципом роботи все просто. Дме вітер - крутяться лопасті - приводиться в рух ротор електрогенератора - все передається по кабелю на розподільну станцію - і далі в будинки, квартири, підприємства і т д. Один мінус - немає вітру - немає електрики. Однак такі станції здатні працювати від вітру швидкістю 3 м/с, що означає практично цілодобове вироблення.

Всю цю цікаву інформацію до вихованців ЕЦТКС у конференц-залі доніс керівник підприємства Жуков Г.О.. Він розповів також про значення і важливі аспекти діяльності Ботієвської ВЕС, а також надав детальну характеристику основним технічним параметрам станції та проаналізував функціональне призначення її структурних підрозділів. Після цього було проведено екскурсію основними приміщеннями станції, де особливу увагу приділили диспетчерській, що регулює та  здійснює контроль за діяльністю всіх турбін електростанції. По завершенню екскурсії відбувся виїзд до башти вітрогенератора.

Дітей дуже зацікавило інноваційне обладнання, інформація про будівництво та кількість електроенергії, що виробляється на ВЕС, а також незвичний промисловий антураж. Всі учасники експедиції були задоволені та значно розширили знання про тонкощі роботи вітроелектростанції і про важливість розвитку поновлюваних джерел енергії. 

    

Переглядів: 654 | Додав: ctks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }