Головна » 2014 » Березень » 24 » Птахи — друзі нашого дитинства
11:18
Птахи — друзі нашого дитинства
           Птахи — це таємниця і краса. Птахи — друзі нашого дитинства.   Про птахів складені  чудові пісні та вірші, легенди і казки. Без птахів нам не обійтися. Неможливо навіть уявить нашу землю без птахів.

Наші пращури з повагою та любовю ставилися до птахів. У народному календарі до сьогодні збереглося свято Сороки або Жайворонки, що святкується 22 березня (9 березня за старим стилем) – в день весняного рівнодення. Вважалося, що саме в цей день перелітні птахи повертаються з вирію та на своїх крилах несуть Весну.

Саме тому, вихованці гуртка «Юні екологи» (керівник Гаркавенко О.В.) зацікавилися питанням «Яких же птахів ми можемо побачити в наших парках та скверах, на узбережжі Каховського водосховища?»

Щоб знайти відповідь, діти разом зі своїм керівником опрацювали багато цікавого матеріалу, дізналися про зимуючих та перелітних птахів нашого краю, зясували яких хижих птахів ми можемо зустріти в нашій місцевості.

Птахи – це одні з найвеличніших створінь у природі. Їх світ не перестає  дивувати. Кожний день людство відкриває для себе щось нове. Наприклад, вихованці гуртка дізналися, що найвище з усіх птахів піднімаються орли – 7 500 м, крижні – 6 300 м, ластівки – 4 000 м, лебеді, журавлі – 2 400 м; "найрозумніший" птах – горобець, на 100 г маси цього птаха припадає 4,37 г мозку (скажімо, у коня – 0,10 г/кг, а в крокодила – 0,007 г/кг); качки і гуси не бояться морозів, вони витримують температуру до -110°С.

Обговоривши видове різноманіття птахів Запорізького краю, в рамках міського етапу Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів», діти вирішили створити переносний стенд, на якому показати найбільш поширених птахів своєї місцевості.

                                                                                                                                                           Заввідділу С.М. Закржевська


 

                                                                                         Все прокидається поволі,

                                                                                        Зі сну зимового встає.

                                                                                        Радіє гай, радіє поле,

                                                                                        Земля поталу воду п’є.

                                                                                        Скресає і щезає крига,

                                                                                        Бурульки падають з дахів,

                                                                                        І вітерець прозорокрилий

                                                                                        Додому підганя птахів.

                                                                                                         (А. Костецький)









Бесіда про птахів рідного краю








Підготовка стенду






Переглядів: 1107 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }