Головна » 2017 » Березень » 22 » «Реформація – подія, що змінила хід історії»
17:25
«Реформація – подія, що змінила хід історії»

На виконання Указу Президента України від 26.08.2016 №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» в Енергодарському ЦТКС 23 березня 2017 року заплановано проведення Єдиного дня інформування населення «Реформація – подія, що змінила хід історії».

У Західній Європі Реформація почалася з виступу Мартіна Лютера.

Мартін Лютер (1483—1546 рр.) здійснив справжню революцію, бо по-новому розтлумачив Євангелія Нового Заповіту й запропонував зовсім іншу християнську парадигму. Він заявив, що жодного «апостольського посередництва» у відносинах між Богом і людиною бути не може. Розпочалася вся ця «реформація» внаслідок того, що по всій Європі почався розквіт торгівлі індульгенціями. Офіційно гроші мали піти на будівництво нового собору Святого Петра в Римі. а неофіційно — ще й на підтримку розкішного життя Папи Римського Лева Х (1475—1521 рр.), який завжди потребував грошей.

Пишучи свої знамениті 95 тез в Віттенберзі, Лютер мав намір лише викорінити зловживання всередині Церкви. Він аж ніяк не планував розпочинати конфлікт з Папою Римським, а про заснування власної Церкви й мови не було. Саме тому занотовані 31 жовтня 1517 року тези він не прибив до воріт церкви у Віттенберзі, як стверджують легенди, а розіслав друзям «для обговорення». Тоді він ще не був революціонером, а лише — простим ченцем, який переймався порятунком душ своїх парафіян. Та тези вмить стали надзвичайно популярними і перетворили інка, який намагався лише протидіяти зловживанням у Церкві, на революціонера, котрий так сколихнув середньовічний світ, що це вплинуло на всю подальшу долю Європи. Далі відбулися події, які змінили уявлення як про всесвіт, Землю, так і духовний світ людини, а сама людина пізніше була оголошена найвищою цінністю.

Переглядів: 611 | Додав: svetlana_chastuhina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }