Головна » 2015 » Лютий » 27 » Широка Масляна
10:57
Широка Масляна

     Широка Масляна - Сирна тиждень!
Ти прийшла ошатна до нас Весну зустрічати.
Пекти млинці і розважатися будемо весь тиждень,
Щоб студену Зиму з дому прогнати!

               Масляна - останній перед Великим постом тиждень - популярне народне свято, що дійшло до наших днів ще з язичницьких часів. В народі були поширеними дуже різноманітні назви цього свята: Масляниця, Сирна, Касаточка, Цукрові вуста, Чесна масниця, Весела, Перепелочка, Перебуха, Об'єдуха, Ясочка. Люди здавна на Масляну випікали млинці, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою. Символом останнього також було спалювання опудала Зими.

               Вже декілька років поспіль у Енергодарському центрі туризму, краєзнавства та спорту, традиційно святкують свято Масляної. Це свято завжди проходить весело,  гучно, з іграми, танцями і піснями. Не прийшлося сумувати і цього року. На святі було багато дітей та дорослих, які прийшли на лісову галявину Іванівського лісництва, щоб усім разом зустріти Весну та провести Зиму. Діти охоче приймали участь у конкурсах, естафетах, отримували ласощі за участь. Наприкінці вистави по традиції палили опудало Масляної, водили хороводи та чаювали млинцями, пиріжками, ласощами.

                                                                                                                           Культорганізатор Мушкет Катерина Олександрівна

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 785 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }