Головна » 2016 » Жовтень » 17 » «Сім Бродів-2016»
11:43
«Сім Бродів-2016»

    Енергодарським центром туризму, краєзнавства та спорту з 7  по 10 жовтня 2016 року було проведено ІІІ відкриту скаутську експедицію – практикум «Сім Бродів-2016» на території Іванівського лісництва з метою розвитку скаутського руху в Запорізькій області, залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої діяльності та формування здорового способу життя, а також з нагоди 25-річчя незалежності України.

   Вже втретє гостинна енергодарська земля зустрічає своїх найкращих друзів-скаутів з різних куточків Запорізького краю на мальовничому березі Каховського водосховища, в чарівному сосновому лісі поблизу профілакторію ЗАЕС. Це місце має тисячолітню історію. Тут, в нижній течії Дніпра, до середини 20 століття розміщувалися величезні річкові плавні, відомі ще з часів Геродота. А ще ця територія згадується як залишки Великого Лугу. Це місце зберігає багато секретів та таємниць.

Щоб їх розгадати, учасники практикуму «Сім Бродів – 2016» повинні були пройти багато випробувань протягом 3 днів. Програма практикуму включала в себе багато різноманітних конкурсів, активітетів, ігор. Навіть похмура дощова погода не завадила скаутам пройти випробування на спритність та сміливість на смузі перешкод  «Мотузкового містечка». Родзинкою цього практикуму став активітет , який провів методист КЗ «Центр туризму» ЗОР Ніколаєв О.С. Він пояснив, що  таке явище, як тімбілдінг (від англ. Team building - «побудова команди») спрямоване на досягнення успіху згуртованою дружньою командою. Діти із захопленням грали в ігри, головною метою яких є взаємодія, тобто показати, наскільки важлива місія кожного з учасників і як вона впливає на процес роботи всієї команди. Слід відмітити емоційну насиченість цього активітету.

Одним із цікавих конкурсів був ленд-арт. Це мистецтво бачити світ через призму природи. Учасники, використовуючи свою фантазію та природний матеріал, за 1 годину створили справжнісінькі картини–шедеври, що вразили своєю чуттєвістю та гармонійністю. А ще учасники практикуму встановлювали рекорди, стріляли з лука, здавали нормативи з історії скаутингу,  робили обереги, знаходили способи використання скаутської хустки та грали в нічну гру «Вартові лісу».         

Найважливішим змаганням була гра «Ключі від 7 Бродів», де учасники, використовуючи набуті знання, повинні були продемонструвати злагоджену командну гру і зібрати якомога більше ключів для своєї команди. У грі брали участь 6 скаутських патрулів: ««Тарпан» Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту (керівник Ленінець Г. В.); патрулі комунального закладу «Центр туризму» Запорізької обласної ради: «Искатели» (керівник Бородін С. Е.), «Альтаїр» (керівник Ніколаєв О. С.), «Молода Січ » (керівник Кучерява І. А.), «Сірчата» (керівник Павелко Л.А.) та «Веселівські тигрята» (керівник Варенко Г.В.). У чесній боротьбі найкращий результат показали патрулі «Альтаїр» та «Искатели».

Під кінець практикуму, до вечірнього вогнища, кожна команда підготувала куплет прощальної пісні.  Ось один з них:

С огромным сожаленьем

Мы завтра уезжаем,

Но вспомним наши встречи

И радости игры,

Мечтами мы и песнями

Всю жизнь свою наполним,

Как здорово, что все мы здесь

Сегодня собрались.

Традиційно закриття практикуму пройшло під звуки державного гімну України. Кращі патрулі були нагороджені грамотами. Зроблені прощальні фото. Ну, що ж: «Сім Бродів, до зустрічі !» Чекаємо на вас, друзі-скаути

            

Переглядів: 640 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }