Головна » 2015 » Вересень » 24 » Скаути для України
12:56
Скаути для України

          7 вересня 2015 в місті Енергодар Запорізьким обласним представництвом Національної організації  скаутів України за підтримки обласної дитячої скаутської організації «Скаути Запорожжя»,   Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту і Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді було покладено початок реалізації І частини міжнародного проекту «Скаути для України».

          В акції взяли участь 43 дитини з п’яти шкіл міста Енергодара (НВК №1; ЕЗОШ №2; ЕЗОШ №4; НВК №5; ЕЗОШ №7), які були змушені покинути своє постійне місце проживання в Донецькій і Луганській областях. Після скаутів Запорізької області естафету приймуть скаути Дніпропетровська, Києва, Красноармійська (Донецька обл.) та Миколаєва.

Скаути Бразилії, Панами та України об'єднали зусилля, аби допомогти дітям-переселенцям в нашій державі

Кожен Скаут, даючи обіцянку, присягає допомагати іншим, будувати мирне суспільство. Це мотивує мільйони дітей та молодих людей по усьому світі щодня та щогодини робити добрі справи.  Враховуючи ситуацію в Україні, Скаути також не можуть залишатися осторонь.

Протягом півроку Скаути з Бразилії, Панами та України, представники української громади Бразилії збирали кошти для підтримки вимушених переселенців зі Сходу України та Криму. Міжнародний скаутський проект допомоги "Скаути для України" буде реалізований у декілька етапів.

Спочатку, у вересні 2015 року скаути Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Національна Організація Скаутів України" привітали з початком нового навчального року школярів-вимушених переселенців.

Близько 500 школярів-вимушених переселенців у навчальних закладах Дніпропетровська, Енергодара (Запорізька обл.), Києва, Красноармійська (Донецька обл.) та Миколаєва, та отримали подарункові набори зі шкільним приладдям від Скаутів "Національної Організації Скаутів України" (НОСУ), "Національної Асоціації Скаутів Панами" та "Скаутської Асоціації Бразилії".

Наступним етапом цього проекту стане спільна участь школярів-переселенців та скаутів у традиційних передноворічних та передріздвяних скаутських акціях "Помічники Святого Миколая" та "Світло Миру з Віфлеєму". У рамках цих добрих справ вже підготовлені волонтери зможуть підтримати дітей та молодь, які потребують уваги, тепла та опіки. Подарунки будуть придбані за рахунок коштів проекту "Скаути для України".

Учасники проекту також матимуть можливість оздоровитись у скаутських таборах ВМГО "НОСУ" протягом літа 2016 року, а двоє найактивніших учасників, які пройдуть відповідні випробування, зможуть відвідати своїх однолітків у далекій Бразилії.

                       

Переглядів: 699 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }