Головна » 2015 » Вересень » 24 » Туристько-краєзнавча експедиція 04-05 вересня 2015р
11:53
Туристько-краєзнавча експедиція 04-05 вересня 2015р

         Енергодарський Центр туризму, краєзнавства та спорту на початку нового навчального  року, активно розпочав свою роботу організувавши туристсько - краєзнавчу експедицію 04- 05 вересня до м. Мелітополь.     

   Маршрут експедиції був пізнавальним  та цікавим. Спочатку вихованці ЕЦТКС відвідали  Мелітопольський педагогічний університет, природничо-географічний факультет. Діти дізналися, що сьогодні на 4-х факультетах МДПУ – хіміко-біологічному, філологічному, інформатики, математики, економіки та мистецької освіти підготовка здійснюється за 20 напрямами. Викладачі природничо-географічного факультету підготували цікаву інформацію про Приазовський національний - природничий парк, показали презентацію з даної теми. Ми дізналися, що Приазовський національний природний парк створений відповідно до Указу Президента у 2010 році. Розташування парку: Бердянський, Приазовський, Якимівський райони, м.Бердянська та Мелітополя Запорізької області. Загальна площа парку 78126,92 гектара. З перегляду презентації ми дізналися, що на сьогодні на території парку нараховано 1318 видів рослин з яких 42 види занесено до Червоної книги України. Дендрофлора парку нараховує близькл 60 видів дерев та кущів.

       Вихованці гуртка «Основи біохімії» керівник гуртка Ясінська Н.В., відвідали хімічні лабораторії університету, агробіологічний комплекс на базі якого проводиться навчальна і науково-дослідна робота на рівні сучасних вимог.

      Вихованці гуртків «Пішохідний туризм» та «Історичне краєзнавсво» керівник Конкіна С.М. здійснили екскурсію по території університету. Діти дізнались що сьогодні в університеті нараховується 7 навчальних корпусів, бібліотека, 2 спортивних зали, 15 комп’ютерних класів, дендрологічний парк, в якому нараховується близько 150 видів дикорослих і культурних дерев, кінноспортивна школа і авіамобільний комплекс.

        Далі вихованці відвідади Мелітопольський краєзнавчий музей — державний музей в Мелітополі. Експозиція музею якого знайомить з історією і природою Мелітопольського краю. Музей розташований в колишньому особняку купця Чернікова, побудованому в 1913 році. Нині фонди Мелітопольського краєзнавчого музею складаються з 60 тисяч експонатів і продовжують поповнюватися. У музеї зберігається унікальна колекція скіфського золота IV ст. до н. е., отриманого в результаті розкопок Мелітопольського кургану.

         Приємно втомившись, збагатившись новими пізнаннями та враженнями ми відвідали Кам'яні Могили - національний історико-археологічний заповідник який розташований в півтора кілометрах від села Терпіння Мелітопольського району Запорізької області. Пагорб Кам'яних Могил  тисячоліттями служив людям вівтарем для відправлення релігійних обрядів, містить декілька тисяч унікальних стародавніх наскельних зображень — петрогліфів.

        Далі відвідали цілющі джерела в селі Терпіння про які  знають лише місцеві і деякі жителі Запорізької області. А дарма, оскільки джерела ці дивовижні за своїм цілющим властивостям і маю здатність омолоджує організм, очищаючи його від шлаків і вуглеводів. Спробувавши на смак води з усіх джерел, ми виявили, що смакові якості у них різні. Всі вони відрізняються в ту або іншу сторону м'якістю і жорсткістю самої води і її солодкістю.

         Кам'яна могила і Терпіннівські джерела - одне ціле. Рекомендуємо завжди відвідувати Кам'яну могилу спільно з джерелами. Гріх бути поруч і не набрати води, а тим більше, не скупатися в омолоджувальних водах джерела Покрова Пресвятої Богородиці.

       Туристько-краєзнавча експедиція на початку нового навчального року надала дітям масу позитивних емоцій, зарядила енергією,  бажанням  навчатись та пізнавати нове, таємниче, незнайоме. 

                

 

Переглядів: 606 | Додав: ctks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }