Головна » 2017 » Серпень » 19 » Відкритий польовий практикум «Сім Бродів – 2017»
10:33
Відкритий польовий практикум «Сім Бродів – 2017»

Вже вчетверте гостинна енергодарська земля зустрічає своїх найкращих друзів-скаутів з різних куточків Запорізького краю на мальовничому березі Каховського водосховища, в чарівному сосновому лісі на відкритому польовому практикумі «Сім Бродів – 2017». Головною метою експедиції-практикуму є поширення скаутського руху в Запорізькій області на принципах патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій і національних цінностей українського народу. А ще наш практикум присвячений 26 річниці з Дня незалежності України.

Хотілося б подякувати за підтримку в організації практикуму відділ з питань сім’ї та молоді Енергодарської міської ради, Управління освіти, обласну громадську дитячу скаутську організацію «Слідопит», керівників гуртків ЕЦТКС, батьків учасників практикуму.

У скаутському практикумі прийняли участь 4 патрулі з нашої області «Альтаїр» (Запоріжжя), «Веселівські тигрята» (Веселівський район), «Тарпан» (Енергодар), «Нове покоління» (Енергодар). На практикумі були присутні члени Національної Організації Скаутів країни, колишні наші вихованці, а зараз студенти українських ВИШів. Вони з радістю згодилися допомогти організаторам у проведенні рольових ігор.

Програма практикуму допомогла учасникам провести час весело і з користю. По-перше, скаути відпрацьовували навички таборування: встановлювали намети, обладнали туалети, з природного матеріалу зробили столи для приготування їжі. Також вони збирали в лісі сухі дрова, провели екологічну акцію. По-друге, всі учасники практикуму брали активну участь у спеціальних теоретичних та практичних заняттях (активітетах), рольових іграх та змагально-конкурсній програмі, продемонстрували здобуті знання, навички та ініціативу.

Один із цікавих активітетів провів методист КЗ «Центр туризму» ЗОР Ніколаєв О.С. Він навчив дітей виготовляти скаутські зажими для краватки з парокорту. Ці навички дуже корисні для кожного скаута, адже тепер кожен сам зможе зробити для себе унікальний зажим.

Родзинкою цього практикуму став флешмоб, який діти придумали та розучили самостійно. Протягом трьох днів у вільну хвилину йшли репетиції флешмобу, відпрацьовувалися рухи, підбиралася музика. Спочатку флешмоб планувалося провести на центральній площі нашого міста, біля ДК «Сучасник», але через сильну спеку ми прийняли рішення – танцювати флешмоб на мальовничій галявині серед соснового лісу, де знаходиться наше наметове містечко.

Основна ідея флешмобу показати, що Україна єдина, красива і сильна. Скаути, як справжні громадяни своєї країни, готові боротися своєю працею, своєю національною свідомістю і непохитною позицією за свободу нашої держави.

Нехай ніхто не половинить,

Твоїх земель не розтина,

Бо ти єдина, Україно,

Бо ти на всіх у нас одна!

Одна від Заходу й до Сходу

Володарка земель і вод –

Ніхто не ділить хай народу,

Бо не поділиться народ!

Завершився практикум 18 серпня 2017 року урочистим закриттям та нагородженням патрулів подарунками, які люб’язно нам надав відділ з питань сім’ї та молоді Енергодарської міської ради.

Також діти отримали солодощі від настоятеля часовні Святителя Луки Кримського Отця Григорія. А на останок було загальне фото та заклик: «Сім Бродів» до зустрічі!»

Фотогалерея практикуму

Переглядів: 501 | Додав: svetlana_chastuhina | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }