Головна » 2017 » Вересень » 19 » 9-й скаутський польовий практикум "Гілея 2017"
16:44
9-й скаутський польовий практикум "Гілея 2017"

З 13 по 15 вересня у Василівському районі Запорізької області пройшов 9-й скаутський польовий практикум "Гілея 2017". Головним організатором цього скаутського свята є Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Також до організації програми долучились Національна організація скаутів України, Запорізьке скаутське обьєднання дітей "Слідопит", Громадська організація "Аксіома відпочинку та розвитку", Запорізьке представництво червоного хреста, спілка ветеранів АТО.

Цього року у практикумі взяли участь 16 команд, серед них три з Енергодара - скаутські патрулі "Тарпан" і "Нове покоління"(керівники Ленінець Г.В., Кузєванова О.І.), команда "Степові орли" (керівники Закржевська С.М., Гаркавенко О.В.).

Програма практикуму була дуже насиченою. Учасники мали можливість проявити свої творчі здібності у конкурсах "Таланти твої, Гілея" та "Голос Гілеї". Шквал аплодисментів зірвали Горбатенко Лев (виконав акробатичний номер) та Мисловський Дмитро (танцював брейк-данс). Щоб перевірити на скільки спрацьованими та дружніми є команди, проводилась квест-гра "Робінзон", а ввечері діти мали можливість відпрацювати навички маскування у нічній грі "Штурм" (Сталенна Ксенія принесла перемогу патрулю "Тарпан", а Власов Микита почесне 4 місце команді "Степові орли"). Але це ще не все. В останній день практикуму проводився кулінарний конкурс "Експромт". За умовами конкурсу учасники з переліку продуктів повинні були вибрати лише 5 та приготувати з них за 40 хвилин страву, а потім презентувати її суддям. Наші дівчата (Мельник Аріанна, Полегенька Ліза, Піскун Влада, Сталенна Ксенія, Закржевська Анна, Пригода Оля, Шістерова Маша, Діденко Маша) гідно справилися із завданням, приготувавши гречану кашу, печену картоплю та пісні котлети з вівсяних пластівців. Також в учасників нашого польового практикуму була можливість дізнатися про отруйних комах та тварин, про надання першої медичної допомоги, про небезпечні вибухові речі, здобути навички у піонерингу, та вивчити декілька прийомів з самооборони. А головне - поспілкуватися один з одним та отримати море позитиву.

      

Переглядів: 505 | Додав: svetlana_chastuhina | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }