Головна » 2017 » Травень » 13 » "Барви Пам'яті"
10:03
"Барви Пам'яті"

З 06 по 09 травня 2017 року Енергодарським ЦТКС та Запорізькою обласною дитячою скаутською організацію «Слідопит» було проведено відкритий практикум "Барви Пам'яті". "Барви Пам'яті" - це скаутський практикум побудований за принципом великої гри. Він проходив поблизу міста Енергодара на території Іванівського лісництва та був присвячений 72 річниці Дня Перемоги над нацизмом.

На практикумі зібралося 130 учасників: вихованці скаутських гуртків комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради, скаути Енергодара, представники Донецького та Дніпропетровського осередку ВМГО "Національна організація скаутів України" (скаути з міст Покровск, Мирноград, Дніпро). Мальовнича природа, гарна компанія, розмаїття активітетів - що ще потрібно для незабутнього свята на природі.

Програма практикуму була насичена та цікава. Особливо слід подякувати представникам громадської організації «Запорізький антитерористичний центр" за організовані активітети з маскування на місцевості, правил поводження з вибухо-небезпечними предметами, можливістю познайомитися з будовою АК.

Незабутньою подією для учасників практикуму став приїзд рятувальників 13 ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області. Начальник частини Панасенко О.О. разом з підлеглими продемонстрували дітям аварійно-рятувальний автомобіль, який є на озброєнні частини, ознайомили із спеціальним рятувальним обладнанням, яке використовується під час ліквідації різних надзвичайних подій та провели гасіння умовної пожежі. Саме це і викликало найбільшу цікавість у дітей. Також, цікаво й доступно рятувальники розповіли про свою роботу, про причини і наслідки загоряння, про засоби гасіння вогню, правила поведінки у задимленому приміщенні, способи евакуації з нього, про те, як правильно діяти у разі виникнення пожежі.

Протягом практикуму на дітей чекали рольові квести, нічні ігри, екскурсії містом Енергодар та звичайно ж творчі вечори біля вогнища з піснями та творчими завданнями. Скаутські ігри запам’ятались учасникам цікавими етапами та випробуваннями на дружність та винахідливість у кожному скаутському патрулі. В останній день на практикум завітав настоятель храму Св. Луки Кримського отець Григорій та провів зі скаутами духовну годину про людські цінності.

Хочеться подякувати всім, хто був причетним до організації та проведення практикуму "Барви пам'яті", хто зробив цей захід незабутнім для дітей та дорослих. Сподіваємось, що ця програма стане традиційною і щорічно ми будемо вшановувати пам'ять про героїв, які захищали наші українські землі та перемогли фашизм в Європі. Вічна пам’ять Героям!

Фотозвіт відкритого практикуму "Барви Пам'яті"

Переглядів: 668 | Додав: svetlana_chastuhina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }