Головна » 2016 » Вересень » 21 » «Гілея-2016»
09:30
«Гілея-2016»

      Багато років підряд вихованці Енергодарського центру туризму, краєзнавства та спорту на початку вересня вирушають у Василівський район Запорізької області на туристську базу «Лиса гора», щоб прийняти участь у Обласній скаутській експедиції-практикумі «Гілея-2016» з нагоди 25-річчя незалежності України.

       Цього року в  практикумі взяли участь скаутські патрулі та команди з міста Запоріжжя, Мелітополь, а також з Мелітопольського, Вільнянського, Веселівського, Василівського, Новомиколаївського та Михайлівського районів нашої області (всього 12 команд). Енергодар представляли дві команди «Тарпан» та «Нове покоління» (керівник Ленінець Г.В.) Програма була цікавою та насиченою. Після урочистого відкриття практикуму проходив конкурс візитівок. Кожна команда у веселій гумористичній формі презентувала свій навчальний заклад та розкрила основні напрямки своєї діяльності під гаслом  «Ми майбутнє України». Наступний день розпочався з активітетів, де учасники навчалися вмінням та навичкам виживати у природі, проявляти кмітливість та спритність під час експедицій та багатоденних походів: фільтрували воду, стріляли з луку, займалися піонерингом, а також грали у скаутські ігри.

По обіді скаутам було запропоновано стати учасниками рольової гри «Хащі». Наприкінці другого дня учасниками експедиції було влаштовано вечір української пісні. Закінчився другий день змагання вечірньою рольовою грою «Порушник тиші». Третього дня експедиції діти взяли участь в кулінарному конкурсі «Туристський делікатес».

Головною метою практикуму є поширення скаутського руху в Запорізькій області на принципах патріотизму, любові до Вітчизни, поваги до народних звичаїв, традицій та цінностей українського народу. Учасники практикуму занурилися в атмосферу братерства та веселого дружнього настрою, знайшли нових друзів і … вже чекають «Гілею – 2017».

 

 С.М. Закржевська, учасник практикуму

      

Переглядів: 612 | Додав: ctks | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
).ready(function(){ var timeinseconds=3*60*60; $("span.timestaaamp").each(function(){ var curt=$(this).html(); $(this).html(timeElapsedString(+curt)); }); $(".whileremovingbuttons").each(function(){ var time=$(this).html(); var d=new Date(); var now=Math.round(d.getTime()/1000); if ((now-timeinseconds)>time && time) $(this).next("div").hide(); }); function commentbb(tx) { if (tx==1){ var str=prompt('Введите ссылку на изображение',''); var name='[img]'+str+''; } else { var str=prompt('Введите ссылку',''); var name='[url]'+str+''; } if (str) { $('#message').val($('#message').val()+' '+name+' '); $('#message').focus(); var pp = $('#message'); val = pp.val(); if (val.charAt(val.length-1) != " ") { val += " "; } pp.focus().val("").val(val); } }